Priročniku > Kako voditi kampanjo > Splet in družbeni mediji > Značilnosti družbenih medijev

Značilnosti družbenih medijev

Zaradi velikega števila informacij, ki krožijo po spletu, je glavni izziv, s katerim se bo morala soočiti vaša kampanja, boj, da boste opaženi. Kako vam uspe ustvariti prepričljivo vsebino, ki bo izstopala iz drugih novic in se vaša ciljna publika v manj kot eni sekundi ne bo pomaknila mimo? Znano je, da mora biti sporočilo, da ga bodo uporabniki slišali, spoštovati jezik družbenih medijev. Ustvariti morate vsebino, ki je enostavna za delitev in dovolj privlačna, da postane viralna. To vam bo počasi, a zagotovo pomagalo zgraditi svoje občinstvo, ki vam bo sledilo.

Uporabite večpredstavnostne vsebine

Slike, videoposnetki, pesmi in „memes“ naj bodo osnova vaše komunikacije na družbenih omrežjih.

Nabor orodij za preoblikovanje migracijskih pripovedi vsebuje nekaj smernic, ki se nanašajo zlasti na vizualne elemente.

Pri ustvarjanju večpredstavnostnih vsebin je pomembno, da v celotni komunikaciji prepoznate skladen in prepoznaven slog. Komplet orodij, razvit v okviru kampanje Besede so kamni, vsebuje predloge za izbiro vašega sloga, odvisno od vašega sporočila in cilja.

Določite jasno in jedrnato sporočilo

Ko uporabljate pisno vsebino, ne pozabite biti kratki, jedrnati in hitro preiti na bistvo. Dolge in izpopolnjene objave le redko pritegnejo pozornost bralca v kontekstu družbenih medijev.

Uporabite privlačne slogane in ključnike, ki vam omogočajo, da razvrstite vsebino in jo naredite lahko dostopno in dostopno za skupno rabo. Preden izvedete kampanje, izvedite raziskavo, da vidite, kateri ključniki so že v uporabi. Brainstorm akcijske skupine zagotovo oblikuje edinstven in privlačen ključnik, ki zajame vsebino kampanje ali poziv k dejanju.

Nekaj nasvetov in dobrih praks za oblikovanje „lepljivih sloganov“ je naštetih v zbirki Nabor orodij za preoblikovanje migracijskih pripovedi

Spodbujajte uporabniško ustvarjeno vsebino

Socialni mediji so priložnost za spodbujanje interakcije in udeležbe občinstva. Uporaba anket, tekmovanj in raziskav lahko ustvari vsebino, ki jo vodijo uporabniki, s preprostim pozivom k dejanju, na katerega se lahko ljudje odzovejo tako, da svoje zgodbe ali mnenja delijo s fotografijami in videoposnetki.© CLARINET PROJECT 2019
Communication of Local AuthoRities for INtegration in European Towns


PRIVACY POLICY | COOKIE POLICY

Unsubscribe newsletter


This project was funded by the European Union’s Asylum, Migration and Integration Fund.
The content of this document represents the views of the author only and is his/her sole responsibility.
The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.